Izquierda Socialista

Valencians pel Canvi demana dimissions i la mobilització de la societat civil contra la corrupció política

La plataforma cívica Valencians pel Canvi exigeix la dimissió del president de la Generalitat, Francisco Camps, i la convocatòria immediata d’eleccions a les Corts valencianes. La demanda es produeix davant la constatació d’un vertiginós deteriorament de la política autonòmica com a conseqüència de l’anomenat ‘cas Gürtel’. Un cas de corrupció que empitjora dia a dia i que paralitza tota l’activitat institucional. Valencians pel Canvi anima la societat civil a no restar impassible davant la corrupció política i el dany a la imatge col•lectiva dels valencians.

La revelació continuada en els mitjans de comunicació de dades que involucren destacats polítics en exercici en activitats de presumpta corrupció fa insostenible la prolongació de l’actual legislatura. Els màxims dirigents del Partit Popular valencià, que alhora dirigeixen les institucions més importants, apareixen cada dia en els diaris relacionats amb pràctiques de finançament il•legal del partit, favoritisme en l’adjudicació de contractes públics i comptabilitat fraudulenta.

La resposta dels tribunals de Justícia valencians davant d’aquesta situació resulta decebedora i projecta una ombra de sospita sobre la independència i la imparcialitat que ha d’animar l’actuació dels jutges. Els tribunals han d’investigar els indicis de delictes des del mateix moment que en tenen coneixement, siga per la via que siga, i no valen excuses formalistes per tal d’amagar la desídia que estan demostrant els magistrats del Tribunal Superior de Justícia valencià l’hora de tramitar l’anomenat ‘cas Gürtel’.

Però si l’Administració de Justícia demostra no estar a l’altura de les circumstàncies, la societat civil no pot restar silenciosa. El silenci, en aquest cas, és sinònim d’acceptació de la corrupció política. Per això, Valencians pel Canvi prepara accions i aprofitarà el tradicional dinar que convoca en el mes d’octubre per a animar a la resta d’organitzacions de la societat civil, els sindicats i les entitats culturals a posar en marxa una iniciativa coordinada per mobilitzar les valencianes i els valencians en contra de la corrupció política i de la passivitat judicial, i en favor dels principis democràtics.

Les victòries electorals permeten el partit guanyador aplicar el programa electoral, però mai subvertir les lleis. Ningú pot emparar-se en resultats electorals, i menys encara en enquestes d’opinió, per a justificar violacions de les lleis. Qui vulnera la legalitat, tinga el suport electoral que tinga, ha de respondre davant dels tribunals de Justícia que corresponga. Valencians pel Canvi considera que uns delictes comesos en territori valencià, per part de persones radicades administrativament al País Valencià, i efectuats amb diners de tots els valencians han de ser jutjats pels jutges valencians. Els tribunals valencians, en conseqüència, no poden mirar cap a un altre lloc i han de començar a tramitar les diligències oportunes amb l’energia que requereix la importància del ‘cas Gürtel’. Està en joc la credibilidad de la política i dels tribunals, però també la capacitat de la societat civil valenciana de mobilitzar-se per a dir que ja n’hi ha prou.

Valencians pel Canvi agrupa un centenar de persones, entre els qui es troben professors universitaris, escriptors, actors, editors, periodistes, professionals.

http://valencianspelcanvi.net/?p=667

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *